Campagneleider Trump kreeg miljoenen uit Oekraïne

buitenland
3
15 aug '16
Paul Manafort, de campagneleider van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, heeft jarenlang cash betalingen gekregen van de voormalige Oekraïense president Viktor Janoekovitsj.

Het zou gaan om een totaalbedrag van 12,7 miljoen dollar, betaald tussen 2007 en 2012. Dat meldt de New York Times maandag. Manaforts naam is opgedoken in een handgeschreven overzicht van zwarte betalingen van Janoekovitsj' pro-Russische Partij van de Regio's, dat wordt onderzocht door het nieuwe Nationale Anticorruptiebureau van Oekraïne. De Amerikaan deed jarenlang consultantswerk voor die partij. In het boek staan ook smeergeldbetalingen aan verkiezingsfunctionarissen in Oekraïne.

Het boek werd gevonden in een voormalig hoofdkwartier van de Partij van de Regio's. Daarnaast stonden er twee brandkasten die waren volgestopt met biljetten van 100 dollar. De kwestie van de contante betalingen werpt een ander licht op de campagne van Trump, aldus de krant. Trump liet zich onlangs in bewonderende termen uit over de Russische president Vladimir Poetin.

© ANP 2016
donald trump
viktor janoekovitsj
oekraïne
vladimir poetin
the new york times
president
lokale partij
campagneleider
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?