Vliegtuigbouwer Bombardier naar Marokko

marokko
2
15 aug '16
De stijging van industrie voor autofabrikanten en vliegtuigbouwers in Marokko blijft stijgen.

Ditmaal heeft de Canadese fabrikant Bombardier Aerospace besloten om een deel van haar activiteiten in Noord-Ierland te verplaatsen naar Marokko. Dat meldt Moroccoworldnews op basis van berichtgeving in Belfast Telegraph. Het besluit volgt omdat het voor de fabrikant 'onmogelijk is geworden om concurrerend te ondernemen in Noord-Ierland'. Met de gang naar Marokko en Mexico wil de fabrikant de kosten in evenwicht brengen. 

Volgens de krant is de vliegtuigmaker gebaat bij goedkopere locaties om te zorgen voor een toekomstig succes. 'Dit betekent niet dat de lucht- en ruimtevaartfabrikant Belfast zal verlaten maar alleen bepaalde activiteiten zal overdragen aan de nieuwe fabrieken', klinkt het. Deze overgang moet geleidelijk verlopen.

De fabriek in Mexico kan elk moment beginnen met de productie van vliegtuigonderdelen terwijl het bedrijf in vergevorderde stadia verkeert betreft de contracten en vergunningen. Het bedrijf heeft 700 werknemers ontslagen en daar zullen er 1.080 bijkomen volgend jaar. Hoeveel banen er gecreëerd worden in Marokko is niet bekend. Bombardier heeft een omzet van ruim 18 miljard dollar per jaar.

© Redactie 2016
marokko
bombardier aerospace
canada
investering
fabriek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?