Bekende zakenlieden uit Marokko in cel na opmerkelijke klacht

marokko
7
16 aug '16
Bekende en succesvolle zakenlieden staan ook in Marokko onder een vergrootglas. Dat blijkt uit een opmerkelijk bericht in de nationale pers.

Eigenaresse van het succesvolle Dalia Development Group, Hind El Achchabi en zakenman Mohcine-Karim Bennani zitten sinds 11 augustus opgesloten na een klacht over vermeend overspel. Dat meldt onder meer Le Desk en Yabiladi. Het tweetal zit opgesloten in de gevangenis van Salé na een klacht, ingediend door de echtgenoot van El Achchabi. Zij is getrouwd met de Koeweitse diplomaat Sadeq Saleh Mohamed Marafi, gevestigd in Wenen. 

Hij beschuldigde het tweetal van herhaaldelijk overspel en een buitenechtelijke relatie. Bennani is een bekende uit het bedrijfsleven van Casablanca. Marafi twijfelt ook over het vaderschap van hun tweede dochter, enkele maanden geleden geboren. Hij zou de overheid gevraagd hebben om een vaderschapstest. 

Wirwar 
De zaak blijkt dieper te liggen dan een simpel geval van overspel. Hind El Achchabi heeft een diplomatenpaspoort en wilde het grondgebied van Marokko eerder al verlaten wegens een klacht tegen haar. Ze werd onderschept op de luchthaven van Rabat. Bennani zegt op zijn beurt dat hij gewoon getrouwd is met El Achchabi en dat hun huwelijksakte in Mali werd getekend. 

El Achchabi zegt op haar beurt dat ze gewoon gescheiden is van Marafi. Deze scheiding vond in het buitenland plaats.

© Redactie 2016
marokko
hind el achchabi
mohcine karim bennani
dalia development group
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?