Marokkaanse hacker verlaagt ticketprijzen luchtvaartmaatschappij

marokko
12
16 aug '16
Een 24-jarige Marokkaan, die ook de Amerikaanse nationaliteit heeft, is in Casablanca gearresteerd nadat hij een 'sociale' hack uitvoerde.

Hij wist het systeem van een niet nader genoemde luchtvaartmaatschappij binnen te dringen om daar de prijzen voor vliegtickets omlaag te gooien. Al Akhbar meldt vandaag dat de maatschappij een klacht indiende waarna de Marokkaanse politiebrigade tegen cybercriminaliteit in actie kwam. Zaterdag wisten ze de jongeman te traceren en te arresteren in zijn huis in Casablanca.

Daar werd computerapparatuur in beslag genomen die hij heeft gebruikt bij zijn hack. Hij blijkt een waar genie te zijn op het gebied van computertechnologie. In het verleden werd hij door verschillende grote bedrijven en instanties ingehuurd als technicus. Volgens de krant zou zijn levensstijl hem de verkeerde richting hebben gedwongen: namelijk die van cybercriminaliteit. 

Schade
Het bedrijf dat slachtoffer is geworden van de hack werd niet genoemd, maar de schade kwam wel aan het ligt. Deze bedraagt maar liefst 450.000 dirham. De politie voert onderzoek uit om eventuele medeverdachten te identificeren. Omdat de man ook de Amerikaanse nationaliteit heeft is de Amerikaanse ambassade in kennis gesteld.

© Redactie 2016
marokko
hacker
opmerkelijk
vs
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi