Dode bij bizar ongeluk 'Tbourida' in Marokko

marokko
0
16 aug '16
Een evenement met als hoofdact 'Laab El Baroud' is in Meknes flink misgegaan toen het geweer van een jonge ruiter haperde.

Burgers van Ait Oulal, aan de rand van Meknes, verheugden zich enorm op de paardenrenners en het synchroon afschieten van buskruit. Een fataal ongeluk verpestte de feeststemming echter enorm. Een 22-jarige ruiter, uiteraard erg onervaren, deed mee maar zijn geweer haperde op het moment suprême. Toen andere ruiters het tempo verlaagden besloot de jonge rijder even snel te kijken wat er mis is met zijn geweer. 

Op dat moment ontplofte het kruid, waardoor de jongeman ter plekke overleed. Collega's van het gezelschap uit El Hajeb en andere aanwezigen zijn geschokt, meldt Al Akhbar vandaag. De politie en forensische experts voerden onderzoek uit om de omstandigheden te bepalen. Het geweer is meegenomen voor onderzoek. Getuigen konden hun verhaal doen. 

De politie wil weten of de jongeman klaar was om deel te nemen aan de gevaarlijke act. De kunst van Tbourida vergt namelijk veel training, discipline en is gebonden aan strikte regels. 

© Redactie 2016
marokko
tbourida
paardenrennen
meknes
ait oulal
el hajeb
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?