Trump probeert het goed te maken met donkere kiezer

buitenland
0
17 aug '16
In een toespraak in de staat Wisconsin heeft Donald Trump de donkere bevolking beloofd dat hij hun banen gaat beschermen.

De Republikeinse presidentskandidaat waarschuwde dat zijn Democratische rivale Hillary Clinton miljoenen werkvergunningen aan minderheden wil verstrekken en dat zwarten met lage inkomens daarvan het slachtoffer worden."Ik vraag om de stem van elke Afro-Amerikaanse kiezer die vandaag de dag in onze samenleving worstelt om een andere en veel betere toekomst te krijgen", zei Trump dinsdag (plaatselijke tijd) in West Bend. Volgens Trump ziet Clinton donkeren alleen als stemmen en "niet als individuele mensen die een betere toekomst verdienen".

Trump ging ook in op de rellen in Milwaukee. Die braken afgelopen weekend uit, nadat de politie een gewapende donkere verdachte had neergeschoten en verwond. "Aan de oorlog tegen de politie moet een eind komen en dat moet nu gebeuren", aldus Trump. "De oorlog tegen de politie is een oorlog tegen alle vreedzame burgers." Volgens de Republikein zijn Afro-Amerikanen die de wet respecteren de grootste slachtoffers van onlusten zoals die in Milwaukee.

Volgens een recente peiling van Fox News is slechts 1 procent van deze groep burgers van plan op Trump te stemmen. In het onderzoek krijgt Clinton de steun van 85 procent van de Afro-Amerikanen.

© ANP 2016
donald trump
racist
vs
hillary clinton
afro amerikanen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi