Ophef om 'gevaarlijke' couscous in Marokko

marokko
1
17 aug '16
In Marokko is ophef ontstaan nadat sommige nieuwsbronnen naar buiten brachten dat de couscous in Marokko een gezondheidsrisico met zich meebrengt wegens verontreiniging.

Couscous is in Marokko een immens populair product dat men vaak eet. Vooral op vrijdag is het een gerecht dat veel Marokkanen eten. In de nieuwsberichten stond dat de couscous maar beter in de kast kan blijven omdat er een bepaalde schimmel in zit. De Marokkaanse Voedsel- en Warenautoriteit (ONSSA) voelt zich genoodzaakt om het gerucht de kop in te drukken. 

Persbureau MAP meldt dat ONSSA het gerucht tegenspreekt. Er is inderdaad een bepaalde schimmel gevonden in sommige verkooppunten maar dat is te wijten aan hun slechte opslag en manier van verpakken. De autoriteit hamert erop dat winkeliers en fabrikanten moeten opletten op de manier van verpakken en opslaan. Pakken couscous moeten ook voorzien zijn van etikettering met productinformatie zoals herkomst, identiteit, samenstelling en houdbaarheid. 

ONSSA benadrukt dat granen bij de grenzen worden gecontroleerd, met inbegrip van laboratoriumproeven. Ook de productie in eigen land wordt onderworpen aan verschillende controles. Bovendien worden distributiepunten goed in de gaten gehouden. 

© Redactie 2016
marokko
couscous
onssa
volksgezondheid
gezondheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi