Koffertje met Marokkaanse paspoorten voor consulaire dienst Nederland verdwenen

marokko
5
17 aug '16
Een diplomatenkoffertje met daarin 74 Marokkaanse paspoorten zijn verdwenen. De autoriteiten en veiligheidsdiensten slaan groot alarm.

Vooral het koeriersbedrijf dat verantwoordelijk is voor het leveren van het 'pakketje' aan de Nederlandse consulaire diensten in Nador geldt als verdachte. Inmiddels zijn zestien personen gehoord, zonder resultaat. Een Marokkaanse krant meldt vandaag dat er 74 paspoorten met Schengen-visa en andere documenten in het koffertje zaten. Naast de verdachten die zijn gehoord werden ook zes personen opgepakt. Allen zijn inmiddels vrijgelaten. 

Het pakketje kwam uit Rabat en moest naar Nador maar de consulaire Nederlandse diensten van de stad meldde al snel dat er geen koffertje is aangekomen. Paspoorten van Marokkanen die enkele dagen voor het incident werden ingediend zijn teruggegeven. 

Gezien de gevoeligheid van de verloren documenten wil de politie er alles aan doen om deze snel terug te krijgen. In het ergste geval kunnen de documenten gebruikt worden voor kwaadwilligen zoals terroristen.

© Redactie 2016
marokko
nador
consulaat
paspoort
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?