Aanslag Turkije: drie doden en 170 gewonden

algemeen
18
18 aug '16
Drie politieagenten zijn donderdag gedood en meer dan honderdzeventig mensen gewond geraakt door een bomaanslag in de Turkse stad Elazig.

Van de gewonden zijn er veertien slecht aan toe, meldden de autoriteiten. De aanslag met een autobom gebeurde enkele uren nadat elders in de regio ook al drie doden waren gevallen door een soortgelijke aanval. De bom in Elazig ontplofte voor een politiebureau. Het gebouw is zwaar gehavend en stond vol rook na de explosie. De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist, maar de Turkse minister van Defensie wees direct naar de Koerdische PKK. "We hebben opnieuw gezien dat de PKK een bloedige organisatie is die niet aarzelt om de mensen te vermoorden voor wie ze zegt te vechten", zei de bewindsman.

Politiebureaus vormen regelmatig een doelwit van de PKK, die streeft naar zelfbestuur voor Koerden. Vanwege het geweld dat de organisatie daarbij gebruikt, staat de PKK op de lijst van terroristische organisaties van de EU en de VS. Van een vredesproces is sinds vorig jaar geen enkele sprake meer.

© ANP 2016
pkk
bomaanslagen
politieagenten
elazığ
eu
terreurbeweging
minister van defensie
autobommen
bewindvoerder
turkije
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi