Ophef in Marokko om bruiloft van drie miljoen dirham

marokko
37
18 aug '16
In Marokko is ophef ontstaan over de bruiloft van de dochter van een Marokkaanse minister. Het feestje kostte maar liefst drie miljoen dirham.

De ophef is waarschijnlijk te wijten aan een politieke aanval op de islamitische PJD-partij, momenteel de grootste partij van Marokko. Nu de verkiezingen voor de deur staan komen vaker van dit soort berichten in de pers. Ditmaal is het minister van Vervoer, Transport en Logistiek die de wind van voren krijgt. De dochter van minister Najib Boulif vierde onlangs haar huwelijk in Tanger. Daar was onder meer premier Abdelilah Benkirane bij aanwezig. 

Volgens Al Akhbar was het feest van Najlae Boulif uitbundig en peperduur: drie miljoen dirham. Daarvoor kreeg de bruid onder meer een van de meest prestigieuze feestzalen van Tanger, gelegen in Malabata. Alleen de huur ervan zou 70.000 dirham hebben gekost. Het gros van de uitgaven kwam voor rekening van de catering, die heerlijke gerechten voorschotelden aan de bekende gasten. Veel Marokkaanse burgers en nieuwsbronnen laten zich negatief uit over het dure feest.

Naast Benkirane was ook de minister van Justitie, Mustapha Ramid, uitgenodigd. Aan de uitnodigingen is waarschijnlijk weinig geld uitgegeven want de meeste gasten kregen hun uitnodiging via WhatsApp.

© Redactie 2016
marokko
najib boulif
bruiloft
abdelilah benkirane
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi