Op trouwdag weggelopen bruidje Marokko moet cel in

marokko
36
19 aug '16
In het zuidelijk stadje Imintanout heeft een rechter zich uitgesproken over een bizarre zaak die niet zou misstaan in een romantische dramafilm zonder happy end.

Al Ahdath Al Maghribiya meldt vandaag in de krant dat een jonge vrouw van negentien jaar is veroordeeld tot vier maanden celstraf en een boete van 500 dirham. Zij was op haar trouwdag weggelopen met haar minnaar. De rechter sprak zich woensdag uit over de zaak en haalt enkele dagen de landelijke pers. De zaak dateert van begin augustus, toen de jonge vrouw een gedwongen huwelijk wilde voorkomen. 

Ze koos het laatste moment om tegen het huwelijk in te gaan. Haar minnaar, en naar eigen zeggen echte liefde, is een jongeman van twintig jaar. De vader van het meisje had al gauw door wat er aan de hand was en ging een dag later naar de politie om een klacht in te dienen. Volgens hem was zijn dochter een schande voor de familie en voor alle bewoners van het dorpje. 

Tegenover de rechter verdedigde het bruidje zichzelf door te stellen dat ze liever sterft dan dat ze trouwt met iemand die ze niet wil. De rechter vond haar handelswijze echter incorrect en strafbaar. Haar vriendje is veroordeeld wegens overspel en moet ook vier maanden brommen.

© Redactie 2016
marokko
imintanout
bruiloft
trouwen
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?