Terugkeerders Marokko opgelet: lange files in Europa

marokko
0
20 aug '16
Nederlanders die vrijdagavond en dit weekend van hun vakantie terugkeren lopen kans om in een lange file terecht te komen, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Zo stond er op de Autoroute du Soleil (A7) tussen Orange en Lyon tegen middernacht nog bijna 40 kilometer file. Op de autowegen van Spanje naar Frankrijk is het ook druk. Voor de grensovergang bij Biarritz, veel gebruikt door Nederlanders die terugkeren uit Marokko, staat 13 kilometer file. Oorzaak hiervan zijn strenge grenscontroles door Franse douaniers.

Tussen Salzburg en München veroorzaken grenscontroles een wachttijd van een half uur. Voor de Karawankentunnel richting Oostenrijk staat het verkeer zelfs meerdere uren vast. Dit weekeinde eindigt de schoolvakantie voor de regio midden. Morgen geldt code rood voor terugkerend vakantieverkeer, en vakantiegangers proberen die drukte voor te zijn, aldus de VID.

Update
De meeste tegenspoed is te verwachten op de route Spanje-Bordeaux-Parijs.Op de A63 vanaf de Spaanse grens naar Bordeaux was de vertraging rond het middaguur twee uur. Op de A10 van Bordeaux naar Tours is de vertraging ook twee uur en op de route Tours-Parijs (A10/A6) zo'n veertig minuten.Ook op de Route du Soleil is de vertraging flink.

Op de A9 van de Spaanse grens naar Montpellier zo'n drie kwartier en op de A9 Montpellier-Orange ook drie kwartier. Voor de A7 Orange-Vienne moet met één uur extra reistijd rekening worden gehouden.

© ANP 2016
marokko
spanje
file
frankrijk
vid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?