Marokkaans jongetje (4) door stiefvader gemarteld

marokko
10
20 aug '16
Een vierjarig kind is in Casablanca op brute wijze gemarteld door zijn stiefvader. Op internet zijn beelden opgedoken van het jongetje.

Woedend, zo reageren Marokkaanse gebruikers van social media en buurtbewoners van de wijk waar het slachtoffertje woont. Assabah meldt vandaag dat de moeder van het jongetje aangifte bij de politie heeft gedaan wegens het martelen van haar zoontje. De moeder maakte een video waarin het jongetje te zien is met sporen van martelingen. Hij raakte ernstig gewond hierdoor. 

De zaak kreeg landelijke aandacht nadat de video vaak werd gedeeld. De gruwelijkheden vonden zondag plaats toen de moeder naar haar werk vertrok. Toen ze thuis kwam werd ze door buren gewaarschuwd. Haar zoontje zou de hele dag hebben gehuild en geschreeuwd. De stiefvader was het jongetje aan het mishandelen en aan het verbranden met sigaretten. 

Ziekenhuis
Later vertelde hij zijn vrouw wat hij heeft gedaan. Opmerkelijk genoeg stuurde hij later een van zijn vrienden naar het huis om te informeren naar de jongen. Hij wilde weten hoe het met zijn gezondheid is, aldus de krant. Toen de moeder van het jongetje door kreeg wat er aan de hand is schakelde ze snel hulp in waarna de jongen naar het Ibn Rush ziekenhuis is gebracht. 

Hij was bewusteloos en in ernstige toestand. Een behandelend arts schakelde de politie in toen hij de sporen van marteling zag. De moeder vertelde vervolgens dat haar man de dader is. De man legde uit dat hij woedend werd toen buren over de kreten van het jongetje klaagden. Ook zette hij zijn vrouw onder druk om de klacht te laten vallen. 

De beul is nu achter slot en grendel geplaatst en zal zijn straf niet ontkomen. Volgens de krant voelt de vrouw er niets voor om de aangifte tegen haar man in te trekken. Al zou ze dat doen, justitie maakt in dergelijke gevallen uitzonderingen om daders te bestraffen.

© Redactie 2016
marokko
casablanca
marteling
stiefvader
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi