Koning Mohammed VI roept moslims, joden en christenen op front te vormen tegen terreur

marokko
39
21 aug '16
Koning Mohammed VI heeft gisteravond live op de Marokkaanse televisie een speech gegeven ter gelegenheid van de 63e verjaardag van de Revolutie van de Koning en het Volk.

De koning toonde zich een betrokken wereldburger en richtte zijn woorden onder meer aan de miljoenen Marokkanen die in het buitenland werken. Mohammed VI riep op tot een gemeenschappelijk front tegen extremisme en het daaruit vloeiend terrorisme. Marokkanen die in het buitenland wonen moeten zich als voorvechters van de vredelievende islam tonen als tegengeluid. 

'Met het oog op de toename van het obscurantisme (het doelbewuste dom houden van mensen) dat wordt verspreid, moet iedereen, zowel de moslims, als christenen en joden, een gemeenschappelijk front vormen om het fanatisme, de haat en het eigenbelang in alle mogelijke vormen tegen te werken', aldus koning Mohamed VI in zijn toespraak. 

Buitenlandse Marokkanen
De Marokkaanse koning sprak opnieuw Marokkaanse burgers in het buitenland toe: 'Ik nodig jullie uit om trouw te blijven aan de waarden van onze religie en onze tradities, als tegengeluid tegen het fenomeen dat ons vreemd is', verwees hij naar terroristen die in naam van het geloof handelen. Mohammed VI spoorde de Marokkanen aan om de goede reputatie te behouden en om geduld te hebben tijdens deze moeilijke situatie. 

Daarmee verwees hij direct naar bijvoorbeeld de situatie van Marokkaanse moslims in Europa. 'Verenig jullie en sta altijd op de eerste rij om de vrede, harmonie en saamhorigheid te verdedigen in de landen waar jullie verblijven.' Mohammed besluit het deel over terreur: 'We veroordelen met klem de moord op alle onschuldigen. De moord op een priester in een kerk is een onvergeeflijke daad van waanzin.'

© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
terrorisme
vrede
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi