Schurkenstaat Israël bombardeert tientallen doelen in Gaza

buitenland
102
22 aug '16
De zionistische schurkenstaat Israël heeft in de nacht van zondag op maandag tientallen doelen in de Gazastrook gebombardeerd.

Dit gebeurde in reactie op slechts een raketaanval door militante Palestijnen zondag. Een Israëlische woordvoerster bevestigde dat straaljagers meerdere 'Hamas-doelen' hebben aangevallen in het noorden van de Gazastrook. In werkelijkheid werden vooral burgerdoelen onder vuur genomen. Er zouden diverse mensen gewond zijn geraakt, onder wie ook kinderen. Bij de Palestijnse raketaanval zondag in de Israëlische grensplaats Sderot raakte niemand gewond.

De voormalige chef van van de Israëlische luchtmacht, Elieser Marom, zei op nieuwssite Ynet dat de Israëlische reactie harder is dan gebruikelijk. De ultrarechtse minister van Defensie Avigdor Lieberman zou hiermee willen zeggen dat er met Israël niet te spotten valt. Daarmee gaat de schurkenstaat verder met wat het het liefst doet: nietszeggende raketaanvallen gebruiken om burgerslachtoffers te maken.

Wel zegt een hooggeplaatste militair er nog even bij dat zijn land geen escalatie van het conflict wil, niet begrijpend dat het maken van burgerslachtoffers de escalatie is waar hij 'geen trek in heeft'. Vooralsnog houden westerse mogendheden hun lippen stijf op elkaar over de zoveelste schending van rechten en verdragen. Logisch ook, de boerkini is natuurlijk een veel belangrijker thema. 

© ANP 2016
palestina
mensenrechten
gaza
israel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi