Onnozele kritiek op Omar Kazabri na uitspraken over kleding Marokkaanse vrouwen

marokko
0
22 aug '16
De imam van de Hassan II moskee in Casablanca, Omar Kazabri, kan rekenen op veel steun nadat er een kritisch artikel over hem verscheen op Medias24.

Het artikel is geschreven door Naceureddine Elafrite en richt zich op de geliefde Kazabri, die volgens hem met 'vuur speelt'. Kazabri sprak vorige week over het belang van bescheidenheid in de islam. Hij wees onder meer naar de groeiende naaktheid onder vrouwen in het koninkrijk. Daarmee gaf hij aan dat men steeds meer kiest voor kleding die niet conform de richtlijnen van het geloof zijn.

'Naaktheid is niet meer seizoensgebonden, we zien het gebeuren, in de winter en in de zomer', zegt de imam. Hij zette zijn uitspraken kracht bij door een Koranrecitatie te gebruiken en een hadith van profeet Mohammed (saws). Kazabri voegde eraan toe dat hij het gevoel heeft dat mensen strijden tegen voorvechters van bescheidenheid terwijl zij nauwelijks 'strijden' voor de hijaab of niqaab. 

In enkele dagen werden de uitspraken van Kazabri duizend keer gedeeld op Facebook. Dat tot grote ongenoegen van Elafrite. 'Je kunt niet zeggen dat de Marokkaanse straten het toneel zijn van een massale dagelijkse parade van meisjes die zich naakt of uitdagend kleden', schrijft hij. Deze bestempelde hem vervolgens als 'eng en gevaarlijk'. 

Plek
Hij eindigde zijn kritische stuk door Kazabri te vermanen zijn plek te kennen en hem eraan te herinneren dat koning Mohammed VI de uiteindelijke bevelhebber is in Marokko, ook op religieus gebied. 'Ga niet verder dan je grenzen', schreef hij. Kazabri antwoordde vervolgens op Facebook door uit te leggen dat hij slechts het belang van bescheidenheid in de islam uitlegde. 

Hij wilde slechts de leringen van de profeet Mohammed (saws) overbrengen. Met andere woorden: gewoon hetgeen doen waar de staat hem voor heeft aangesteld. De in Marokko immens populaire imam krijgt veel bijval. Hij is geliefd en bekend geworden dankzij zijn prachtige recitaties in de grootste moskee van Marokko. 

© Redactie 2016
marokko
omar kazabri
hassan ii
casablanca
naceureddine elafrite
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?