Dak Olympisch zwembad Tanger ingestort

marokko
6
22 aug '16
In Tanger is het dak van het nieuwe sportcentrum Tanger Sports City ingestort.

Het gebouw is nog niet klaar maar kende afgelopen nacht een dieptepunt. Het dak stortte in. Omdat het in de nacht gebeurde raakte niemand gewond. Het werk, dat in 2014 begon, kampt met meer problemen. Eerder werd de bouw al stopgezet omdat een aantal betrokken ambtenaren werden ontslagen. Zij probeerden de werken te versnellen en waren daarmee onverantwoordelijk bezig. 

Het dak van Tanger Sports City was 6.000 vierkante meter en kostte 15 miljoen dirham. Een groot deel ervan is nu verwoest. Onderzoek moet uitwijzen wie er verantwoordelijk is voor het verlies. Gemeenteambtenaren van Tanger houden vandaag spoedvergaderingen. Dit zijn vooral mensen die dichtbij gouverneur Mohamed Yaacoubi staan en hooggeplaatste figuren van het bouwbedrijf dat verantwoordelijk is. 

Tanger Sports City is gelanceerd door koning Mohammed VI en omvat naast het Olympisch zwembad ook trainingszalen, sporthal en overdekte tennisbaan. Het is de bedoeling dat er ook hotels, een winkelcentrum en andere voorzieningen komen. Dit alles moet een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het topsportklimaat in Marokko.

© Redactie 2016
marokko
tanger
zwembad
tanger sports city
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi