Mobiele netwerken Marokko zeer matig

algemeen
13
23 aug '16
Marokko hoort nog steeds bij de minst presterende leerlingen uit de klas van mobiele verbindingen.
Dat blijkt uit het meest recente rapport van de Britse firma OpenSignal, gespecialiseerd in het in kaart brengen van dekking van draadloze netwerken. In het rapport 'Global State of Mobile Networks' staan landen gerangschikt op kwaliteit van verbinding. OpenSignal wist data van 95 landen te achterhalen in de periode van 1 mei tot 23 juli 

3G en 4G
Veel lezers zullen het wel herkennen: de internetverbinding in Marokko is nog lang niet ver genoeg om moeiteloos videootjes en foto's te sturen. Op het gebied van 3G en 4G staat Marokko 78e op de lijst, net voor Ethiopië. Zuid-Korea is de kampioen in de categorie, gevolgd door Japan en Israël. India, Oekraïne en Guyana bezetten de laatste plaatsen op de lijst met 95 landen. 

Snelheid
Als het om snelheid van mobiele netwerken gaat staat Marokko er iets beter voor met een 58e plek en een gemiddelde snelheid van 7,43 Mbps. Ook hier is Zuid-Korea de beste leerling van de klas, met een gemiddelde van maar liefst 41,34 Mbps. Singapore en Hongarije komen daarna. Ethiopië, Costa Rica en Afghanistan hebben zeer sloom internet met 2,16 Mbps. 

OpenSignal ontdekte dat 3G in bijna alle landen op de meeste momenten verkrijgbaar is. Slechts twee landen hadden geen signaalbeschikbaarheid in de helft van het onderzoekstijd. Over het algemeen scoorden de landen een hoog niveau met Wifi-verbindingen. 'Dat gold zowel in landen waar mobiel breedband alom vertegenwoordigd als in landen waar de infrastructuur op dit gebied nog beperkt is', schrijven de onderzoekers.
© Redactie 2016
marokko
draadloos netwerk
mobiel
smartphone
verbinding
opensignal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
can2019
donald trump
zamalek
ongeluk
ov
rsb
iran
teheran
fifa
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech