Marokkanen stelen jetski in Al Hoceima om Spanje te bereiken

buitenland
23
23 aug '16
Om de geliefde oversteek naar Spanje te maken hebben twee 'harragas' (illegale migranten) een opmerkelijk plan bedacht.
Zij besloten een jetski te stelen van een strand in Al Hoceima, meldt Al Ahdath Al Maghribiya vandaag. De feiten vonden vorige week woensdag plaats en zou zorgvuldig gepland zijn. Op het populaire strand van Sfiha, enkele kilometers van Al Hoceima, onderhandelden ze over de huur van een jetski. Toen ze tot een deal kwamen gingen ze als eerst met de jetski naar een ander deel van het strand om extra brandstoftank op te halen. 

Ondanks de risico's van het weer, technische mankementen en boten wisten de harraga's Spanje vrij gemakkelijk te bereiken na een race van 150 kilometer. Enkele dagen daarna probeerden twee anderen hetzelfde kunststukje opnieuw. De jetski eigenaren hielden hen echter goed in de gaten waarna de politie in actie kon komen op het water. Ze werden opgepakt en ondervraagd om te checken of ze niet bij een speciale bende horen. 

Over de twee harraga's die Spanje wel hebben bereikt is weinig bekend. Zij zijn waarschijnlijk wel gearresteerd in Spanje en worden mogelijk uitgezet.
© Redactie 2016
marokko
al hoceima
illegale immigratie
opmerkelijk
sfiha
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
younès belhanda
galatasaray
al ittihad
dgsn
politie
eu
rotterdam
agadir
la liga
malaga
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten