Saudische zakenman in Marokko ontvoerd

marokko
6
23 aug '16
De politie van Rabat heeft een groepje ontvoerders opgepakt nadat ze een man uit Saudi-Arabië vasthielden voor losgeld.

De Saudiër dankt zijn vrijheid uiteindelijk aan een fout van de man die de ontvoering had georkestreerd. Dat meldt Al Massae vandaag. In totaal ging het om vier verdachten, waarvan een vrouw. Zij diende als 'lokaas' en was een van de belangrijkste figuren in de ontvoering. De vrouw kende de zakenman en wist hem over te halen naar Temara te komen om daar een persoonlijk conflict op te lossen. 

Met goede wil vertrok hij naar de maar daar kreeg hij de schrik van zijn leven. De vrouw pikte hem op langs de weg waarna twee handlangers de zakenman verrasten. In eerste instantie probeerden ze zijn kostbaarheden af te nemen maar deze had hij niet bij zich. Vervolgens dwongen ze hem mee te gaan naar een elektronische winkel om spullen te kopen. 

Daar kwamen ze erachter dat hun gijzelaar niet meer dan 2.000 dirham kon uitgeven. Toen kwam de ontvoering en het losgeld aan bod. Zij belden een vriend van de Saudiër om losgeld te eisen, maar na dit gesprek lichtte hij de politie in. De politie kon mobiele gegevens traceren en de daders arresteren. 

© Redactie 2016
marokko
rabat
temara
ontvoering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?