Doden door aardbeving in Italië

buitenland
0
24 aug '16
De aardbeving met een kracht van 6,2 die in de nacht van dinsdag op woensdag het midden van Italië trof, heeft meerdere levens geëist.

Dat melden verschillende Italiaanse media. Met name de steden Accumoli, Amatrice, Posta en Arquata del Tronto zouden zwaar zijn getroffen. Ook was er een naschok te voelen. Het Amerikaans seismologisch instituut USGS heeft code rood afgegeven voor de mogelijke economische schade. Het epicentrum van de beving lag in de buurt van de plaats Perugia in het midden van Italië. De beving die rond 03.30 uur plaatsvond, was tot in Rome te voelen.

In de plaats Amatrice heeft de beving veel schade aangericht. Volgens de burgemeester zijn gebouwen ingestort en zitten mensen vast onder het puin. In de plaats Accumoli zijn ten minste vier mensen om het leven gekomen, aldus de burgemeester tegenover tv-zender RAI. Het dodental zal waarschijnlijk verder oplopen. Hulpdiensten gaan ook met helikopters de schade bekijken. De regering liet weten de situatie nauwlettend te volgen.

De laatste grote aardbeving in Italië was in 2009, bij de stad L'Aquila. Toen vielen er meer dan driehonderd doden.

Update
Het aantal doden door de aardbeving in Italië is opgelopen tot 37. Dat melden Italiaanse media. Het is niet bekend hoeveel mensen nog onder het puin liggen.

© ANP 2016
aardbeving
italië
perugia
usgs
rai
seismologisch instituut
televisiezender
regering
l'aquila
hulpdienst
rome
burgemeester
zenders
naschok
aardbeving
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi