Verwaarloosde dieren gered uit zoo in Gaza

buitenland
3
24 aug '16
Dierenrechtenactivisten hebben de laatste vijftien dieren gered uit een zwaar verwaarloosde dierentuin in de Gazastrook.

Ze zijn uit de Palestijnse stad weggehaald via de grensovergang Erez bij Israël, bevestigde een medewerker van de Organisatie 'Vier Poten' woensdag. In het zicht van de nieuwe  zware en buitenproportionele Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook na een nietszeggende raketaanval op een Israëlische grensstad, was de operatie "een ongelooflijke uitdaging", zei Indra Kley. Een tijger krijgt nu in Zuid-Afrika een nieuw huis, vijf apen in Israël en de resterende dieren (egels, schildpadden, haviken, een pelikaan, een emoe en een hert) gaan naar Jordanië.

'Vier poten' omschreef de dierentuin in Khan Younis als "de slechtste dierentuin in de wereld". Tientallen dieren zijn er jammerlijk omgekomen omdat ze niet genoeg voedsel kregen. De dierentuin wordt nu permanent gesloten, zei Kley.

De blokkade van Gaza, continue luchtaanvallen en een complete afsluiting van de buitenwereld door Israël zorgen ervoor dat de leefomstandigheden voor mens en dier in Gaza erbarmelijk is.

© ANP 2016
gaza
khan younis
hamas
zuid-afrika
israel
dierentuin
tel aviv
persbureau dpa
jordanië
dpa flex group
gazastrook
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi