Nieuwe fabriek gaat zonnepanelen produceren in Tanger

economie
1
24 aug '16
De Amerikaanse groep Global Nano gaat dit jaar nog beginnen met de bouw van een fabriek waar zonnepanelen gemaakt worden.
Global Nano koos voor Tanger als plek om te bouwen. De Amerikanen pompen minstens twee miljard dirham in het project, meldt The Economist vandaag. In de fabriek worden vooral fotovoltaïsche panelen gemaakt. De nieuwe fabriek zal meer dan 660 banen creëren en dat is goed nieuws voor de lokale economie. Het bedrijf, gevestigd in New Jersey, wil de panelen ook voor de Marokkaanse markt maken. Deze is de laatste jaren haast geëxplodeerd door het streven naar duurzaamheid.

De nabijheid van haven Tanger Med was ook een groot voordeel in de uiteindelijke keus voor Tanger. Op deze manier worden deuren makkelijk geopend voor de export van het product. Het is alweer het tweede grote project op het gebied van duurzame energie. Eerder dit jaar maakte Siemens bekend dat het een fabriek in Marokko gaat bouwen waar de bladen van windmolens worden geproduceerd. 

Jaarlijks moeten er 650 van de productieband rollen in Marokko. Siemens pompt 100 miljoen euro in het project. Beide projecten zijn goed voor 1.360 nieuwe banen. Global Nano is een grote naam in de sector van zonnepanelen. 
© Redactie 2016
marokko
global nano pv
zonneenergie
tanger
industrie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
duitsland
china
italië
transfer talks
hanau
afghanistan
hubei
moskee
terrorisme
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
syrië
caf
hakim ziyech
palestina
mohammed vi