Marokko gaat wapens in eigen land produceren

buitenland
14
24 aug '16
De Marokkaanse overheid en in het bijzonder defensieautoriteiten willen graag lokaal wapens produceren. Dat gaat nu meer en meer vorm krijgen.
Onder meer Saudi-Arabië pompt miljarden in een Marokkaanse wapenindustrie. De vorming van deze lokale wapenindustrie uit zich nu in een samenwerking tussen Marokko en twee Europese bedrijven. Marokko start een joint venture met de Belgische onderneming Mecar en het Brits bedrijf Chemring Militair Product (CMP). Een investering van 300 miljoen dirham is nodig. 

De gezamenlijke fabriek heeft de naam MCR Technologies gekregen en zal volgens Akhbar Al Yaoum binnenkort gebouwd worden. Eenmaal af moet de fabriek wapens en munitie van alle soorten maken. Op deze manier hoeft Marokko bijvoorbeeld geen munitie meer te importeren. Waar de fabriek komt is nog niet bekend. Wel zegt de bron dat er 1.000 hectare aan grond is gekocht voor het project. 

Onderzoek
Het project volgt na een studie onder leiding van Defensie, de inspectie van de Koninklijke Landmacht en lokale autoriteiten. CMP is een wereldleider in het ontwerpen en produceren van militaire munitie. Het levert onder meer producten aan de Verenigde Staten. Mecar is een dochteronderneming van het Frans bedrijf Nexter Systems, gespecialiseerd in defensiesystemen. 

Sinds de oprichting in 1938 heeft het een sterke reputatie opgebouwd en levert het producten aan de NAVO, het Belgisch leger en andere landen. Mecar maakt vooral producten die te maken hebben met artillerie. 
© Redactie 2016
marokko
defensie
mecar
cmp
belgie
wapens
munitie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
duitsland
china
italië
transfer talks
hanau
afghanistan
hubei
moskee
terrorisme
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
syrië
caf
hakim ziyech
palestina
mohammed vi