Verkrachtingszaak Khadija: twee daders krijgen 20 en 8 jaar cel

marokko
8
24 aug '16
De eerste vonnissen in de zaak van slachtoffer Khadija zijn uitgesproken in de rechtbank van Benguerir.

Khadija stak zichzelf in brand in de buurt van Marrakech nadat ze door een groep mannen werd verkracht en gefilmd. Toen zij voorlopig vrijkwamen besloot ze zelfmoord te plegen. In totaal staan negen personen terecht. Twee van hen hebben hun straffen inmiddels gehoord, meldt Le360. De twee stonden vandaag terecht in de rechtbank van Benguerir.

Hoofdverdachte
De eerste, beschouwd als belangrijkste verdachte, werd veroordeeld tot twintig jaar celstraf terwijl een kompaan van hem acht jaar kreeg voor deelname aan de groepsverkrachting. De zaak zorgt al weken voor ophef in Marokko en dat is uiterst opmerkelijk omdat de groepsverkrachting al in 2015 plaatsvond. Ze werd door een van de daders gelokt om in de handen van anderen te eindigen in de buurt van Benguerir. 

De lafaards filmden de verkrachting om haar te chanteren en om stil te blijven over de zaak. Dat deed ze echter niet. Op 29 juli pleegde Khadija zelfmoord nadat ze erachter kwam dat de daders op vrije voeten kwamen. De zeven andere verdachten komen over vijf dagen voor de rechter. 

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
khadija
benguerir
marrakech
groepsverkrachting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi