Verkrachtingszaak Khadija: twee daders krijgen 20 en 8 jaar cel

algemeen
8
24 aug '16
De eerste vonnissen in de zaak van slachtoffer Khadija zijn uitgesproken in de rechtbank van Benguerir.
Khadija stak zichzelf in brand in de buurt van Marrakech nadat ze door een groep mannen werd verkracht en gefilmd. Toen zij voorlopig vrijkwamen besloot ze zelfmoord te plegen. In totaal staan negen personen terecht. Twee van hen hebben hun straffen inmiddels gehoord, meldt Le360. De twee stonden vandaag terecht in de rechtbank van Benguerir.

Hoofdverdachte
De eerste, beschouwd als belangrijkste verdachte, werd veroordeeld tot twintig jaar celstraf terwijl een kompaan van hem acht jaar kreeg voor deelname aan de groepsverkrachting. De zaak zorgt al weken voor ophef in Marokko en dat is uiterst opmerkelijk omdat de groepsverkrachting al in 2015 plaatsvond. Ze werd door een van de daders gelokt om in de handen van anderen te eindigen in de buurt van Benguerir. 

De lafaards filmden de verkrachting om haar te chanteren en om stil te blijven over de zaak. Dat deed ze echter niet. Op 29 juli pleegde Khadija zelfmoord nadat ze erachter kwam dat de daders op vrije voeten kwamen. De zeven andere verdachten komen over vijf dagen voor de rechter. 
© Redactie 2016
marokko
khadija
benguerir
marrakech
groepsverkrachting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
china
coronavirus
hubei
afc ajax
transfer talks
moskee
tweede kamer
japan
islamofobie
premier league
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
syrië
caf
hakim ziyech
palestina
mohammed vi