Priester in Marokko: 'Ik voel me hier veiliger dan in Frankrijk'

buitenland
10
25 aug '16
Een priester die in Casablanca werkzaam is prijst de inspanningen van Marokko om het land veilig te houden, ook voor religieuze minderheden.
Dat Marokko daar serieus werk van maakt werd bewezen door de speech van koning Mohammed VI op 20 augustus. Daniel Nourissat, priester in Casablanca en leidinggevende van het bisdom in Rabat, sprak over het onderwerp in een interview op de radio. 'Marokko streeft ernaar om ervoor te zorgen dat radicale imams hun opvattingen niet kunnen uiten en houdt toezicht op imams die opgeleid worden. Koning Mohammed VI neemt afstand van bepaalde stromingen en zorgt ervoor dat deze niet onderwezen worden in Marokko', citeert Moroccoworldnews.  

Maatregelen
Nourissat zegt tevens dat het werk van de Marokkaanse veiligheidsdiensten zeer effectief is in het bestrijden van terreurcellen met kwade bedoelingen. 'Ik voel me heel veilig in Marokko, meer dan ik me zou voelen in Frankrijk', voegt hij eraan toe. Dat ziet hij ook terug in zijn kerkdiensten: 'Vanmorgen heb ik een mis gehouden in het Clarisses in Casablanca. Drie agenten waren bij de ingang om over ons te waken.'

'Er is echt bereidheid om in het land een islam van de 21e eeuw te bereiken, verbonden aan tradities en in harmonie met andere gelovigen.' Als voorbeeld nam hij de beslissing van de overheid om alle religieuze schoolboeken te hervormen om teksten die intolerant of waarin discriminatie voor komt te wijzigen. 
© Redactie 2016
marokko
frankrijk
daniel nourissat
casablanca
veiligheid
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
duitsland
hanau
coronavirus
frankfurt
terrorisme
tobias rathjen
china
moskee
shishalounge
koerden
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
syrië
caf
hakim ziyech
palestina
mohammed vi