Algerijnen willen vlucht Oujda-Oran en goedkoper bellen naar Marokko

buitenland
8
25 aug '16
De diplomatieke koudheid tussen Marokko en Algerije is vooral voor consumenten in beide landen een vervelende zaak.
Een Algerijnse consumentenorganisatie heeft nu opgeroepen om een vlucht in het leven te roepen van Oujda naar de Algerijnse stad Oran en terug. Abdelkader Sellal, hoofd van de Algerijnse Federatie voor Consumenten, doet in een brief aan de Algerijnse premier zijn zegje. Dat meldt de krant Assabah vandaag. De voorzitter van de federatie wil de premier duidelijk maken dat Algerijnse families in Oran en omliggende gebieden lijden onder de huidige omstandigheden. 

Zij kunnen familie in Marokko niet bezoeken en tijdens ernstige situaties zoals ziekte, overlijden of begrafenis komen familieleden vaak te laat aan. 

Bellen
Sellal schreef ook een brief naar de minister van Communicatie. Daarin deed hij een oproep om de tarieven voor telefoongesprekken naar Marokko te verlagen. Dit tarief zou momenteel exorbitant hoog zijn. Oran, dat op zo'n 200 kilometer van Oujda ligt, was in het verleden wel verbonden met Marokko. Dankzij een spoorwegnet konden reizigers makkelijk heen en weer pendelen. Deze sloot echter na de sluiting van de landsgrenzen. 

In Oujda en omstreken wonen zo'n 7.000 Algerijnen. Ondanks de fysieke en praktische problemen bezoeken jaarlijks 3.000 mensen uit Oran Oujda. Bij een eventuele vluchtroute tussen beide steden zal dit alleen maar toenemen.
© Redactie 2016
marokko
algerije
oujda
oran
vlucht
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
china
coronavirus
premier league
hubei
moskee
afc ajax
tweede kamer
transfer talks
chelsea fc
rusland
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
caf
syrië
hakim ziyech
palestina
mohammed vi