Rechter in Marokko op heterdaad betrapt bij omkoping

buitenland
20
27 aug '16
Een rechter die in de Marokkaanse stad Ouarzazate werkt is door de politie gearresteerd terwijl hij een corruptiedeal sloot.
Dat meldt de Marokkaanse bron Al Yaoum 24. De nieuwswebsite meldt dat de rechter het slim wilde aanpakken door aan beide kanten smeergeld aan te nemen. Hij ontving geld van zowel de klager als de beklaagde. De gewiekste man beloofde hen beide gelijk te geven. In de rechtbank besloot hij echter maar een kant gelijk te geven, hij kon dan ook niet anders.

De verliezende partij wendde zich vervolgens tot een parlementslid die het verhaal bij minister van Justitie, Mustapha Ramid, bracht. Deze beloofde het 'slachtoffer' dat hij zijn geld terug zou krijgen. Ramid zette vervolgens een val voor de rechter. De genepte partij moest contact opnemen met de rechter om zijn geld terug te vragen. Deze stemde toe en gaf hem een plek om af te spreken. 

Eenmaal op de afspraak aanwezig kon hij opgepakt worden. Dat gebeurde in de woning van de rechter. Toen de rechter het bedrag van 80.000 dirham overhandigde vond de inval plaats. De rechter is in hechtenis geplaatst.
© Redactie 2016
marokko
rechter
ouarzazate
omkoping
corruptie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
kameroen
afrika cup 2019
macron
team marokko
hogesnelheidslijn
hogesnelheidstrein
khashoggi
younès belhanda
turkije
transfer
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa