46 Marokkanen van Daesh dood

marokko
20
28 aug '16
In Syrië zijn de afgelopen vier jaar 46 Marokkaanse Daesh-strijders omgekomen.

Volgens de krant Akhbar Al Yaoum komen de meeste gedode strijders uit Fnideq (24 personen). Daarna komen burgers uit Tetouan, waarvan er zeventien om het leven kwamen in Syrië. Vier kwamen er uit Martil en eentje uit Mdiq. Volgens het Marokkaans Centrum voor Terrorismestudies kwamen 34 Marokkanen van Daesh om het leven bij gevechten, zeven bij zelfmoordaanslagen en één werd door Daesh zelf geëxecuteerd. 

Hierbij zou het gaan om Abdelaziz Al Mahdali, 29 jaar oud en in september 2014 gedood. In het huidige jaar kwamen vijf Marokkanen om het leven, vorig jaar negen, twaalf in 2014, vier in 2013 en één in 2012. Mohamed Benaissa bevestigde de cijfers tegenover de krant. Hij voegt eraan toe dat het fenomeen van uitreizers lijkt in te dammen omdat Daesh terrein aan het verliezen is.

Ook de ontmanteling van verschillende terreurcellen was belangrijk voor de stop van uitreizers. Marokkaanse strijders lijken in Libië bovendien een nieuwe bestemming te hebben gevonden. Zij zien dit als 'nieuw land van strijd'. 

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
daesh
fnideq
tetouan
syrie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi