Frans restaurant wil geen moslims bedienen (video)

buitenland
25
29 aug '16
De populistische en anti-moslimregels die de Franse autoriteiten instellen heeft direct invloed op het dagelijks leven.

'Als onze bestuurders het al mogen, dan mogen wij het ook.' In die geest trad de eigenaar van een restaurant zaterdagavond op toen twee moslima's binnenkwamen voor een gezellig avondje. In een filmpje is echter te horen dat de eigenaar moslims weigert te bedienen. Dat deed hij met ernstige uitspraken. Hij vergeleek de vrouwen met terroristen voor hij ze wegstuurt. 

Boerkini-boosheid
Een van de vrouwen was zo slim geweest om het gesprek op video vast te leggen, want wie zou haar geloven zonder de beelden? Zondag verzamelde zich een groep boze burgers bij het restaurant. Inmiddels leek de restauranteigenaar 'bijgedraaid'. Hij (links op de foto) bood zijn excuses aan nadat hij zichzelf terugzag op het internet. Hij gaf toe dat hij zijn zelfbeheersing verloor door de spanningen in het land.

Het boerkiniverbod speelde daar een belangrijke rol in. Waarom hij zijn zelfbeheersing verloor om het verbod is niet bekend. Dergelijke figuren juichten juist bij bekendmaking ervan. De man voegde er eveneens aan toe dat hij een vriend heeft verloren bij de aanslag in het Bataclan, november vorig jaar. 

Het gesprek tussen de eigenaar en Franse moslims is gepubliceerd op Le Parisien.

© Redactie 2016
frankrijk
parijs
moslimdiscriminatie
moslima
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi