Marokko wint acht gouden medailles bij wedstrijd voor innovatie en uitvinding

marokko
2
29 aug '16
Marokko heeft zeer goede prestaties geleverd tijdens een internationale conferentie voor uitvinding en innovatie in de Canadese stad Toronto.

Bij de 'Internationale Wedstrijd van Uitvindingen en Innovatie' (iCAN 2016) won Marokko acht gouden medailles. Dat meldt de Unie van Marokkaanse Uitvinders tegenover persbureau MAP. Verschillende federaties konden tijdens het evenement prijzen uitreiken in de vorm van medailles. Zo kregen Marokkaanse uitvinders medailles van de Internationale Federatie van Uitvinders (IFIA) en de Uitvindersvereniging van Indonesië (INNOPA). Anis Kirama, een jonge ingenieur kreeg deze medailles.

Hij bedacht een slimme plug waarmee gebruikers hun telefoons veilig kunnen opladen door het regulieren van de spanning. Een Senegalese uitvinder, die onder Marokko valt, won eveneens een gouden medaille tijdens de belangrijke wetenschappelijke dag. 

De Marokkaanse Unie voor Uitvinders is in ieder geval blij met de acht gouden medailles. Tegenover MAP zegt de unie dat deze prestaties mede mogelijk zijn gemaakt door Marokkaanse instellingen die hun best doen om Marokkaanse slimmeriken te ondersteunen.

© Redactie 2016
marokko
ican 2016
toronto
canada
uitvinding
ontwikkeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi