Bende verkoopt neppe paprikapoeder in Marokko

marokko
2
29 aug '16
De rechtbank van Beni Mellal heeft een aantal verdachten veroordeeld wegens het vervalsen van paprikapoeder. Zij kregen fikse straffen.

Al Akhbar meldt dat vier personen straffen kregen variërend van drie tot vijf jaar gevangenisstraf. Zij brachten vervalste paprikapoeder op de markt in Fqih Ben Salah. De eigenaar van een magazijn waar het goedje werd gemaakt kreeg de zwaarste straf omdat de rechter hem als belangrijkste boosdoener beschouwde. De zaak dateert van 13 augustus, toen de zaak aan het licht kwam. 

De Marokkaanse politie ontdekte meer dan een halve ton paprikapoeder. In een magazijn werd het vervalste product opgeslagen en gefabriceerd. Daarvoor mengden de meel met olie en kleurstoffen. Tijdens een inval werden 75 grote zakken met vals poeder aangetroffen alsmede 40 grote zakken met oud meel en dertig kilo kleurstof. Ook werd goedkope olie aangetroffen. 

Tot slot werden 17 ovens, gasflessen en evenveel potten in beslag genomen. Het uiteindelijke product is niet eetbaar en vormde daarom een groot gevaar voor de consument.

© Redactie 2016
marokko
beni mellal
criminaliteit
gezondheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?