Marokko bij top 10 wapenklanten Spanje

marokko
3
30 aug '16
Het Spaans ministerie van Economische Zaken heeft een lijst gepubliceerd met de beste klanten op gebied van wapenverkoop.

Marokko blijkt een zeer trouwe klant te zijn van Spanje. In de eerste helft van 2015 haalde Marokko de lijst met tien beste klanten. Het koninkrijk spendeerde deze zes maanden 400 miljoen dirham aan nieuw materiaal voor defensie. Daarmee verdiende het een negende plek op de lijst. Daarmee eindigde het net voor Turkije, dat 320 miljoen dirham uitgaf in Spanje. 

Het Verenigd Koninkrijk bleek de beste klant te zijn met ruim 2 miljard dirham, gevolgd door Oezbekistan, 1,8 miljard dirham. Duitsland kocht voor 1,5 miljoen dirham aan oorlogmateriaal in Spanje en de VS voor 1,3 miljard dirham. Daarna volgen Venezuela (920 miljoen dirham, Mexico (800 miljoen), Azerbeidjan (710 miljoen) en Ecuador (690 miljoen). 

Akhbar Al Yaoum meldt vandaag dat Marokko de beste klant is van Afrika en andere Arabische landen. Zo kocht Algerije voor slechts 1,2 miljoen dirham aan legermateriaal en Tunesië 90 miljoen. Egypte deed voor slechts 20 miljoen zaken met Spanje. Saudi-Arabië kocht voor 270 miljoen dirham Spaans spul in.

© Redactie 2016
marokko
spanje
wapens
defensie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?