Marokkaanse vrachtwagenchauffeurs in Mali gegijzeld

marokko
0
30 aug '16
Vijf Marokkaanse vrachtwagenchauffeurs zijn bij het oversteken van Mali naar buurland Ivoorkust aangevallen en gegijzeld toen ze goederen wilden leveren.

De gijzeling vond afgelopen weekend plaats en liep met een sisser af, meldt Assabah vandaag. Een van de vijf bestuurders, Mohamed Badr Kanaoui, sprak met de krant en gaf aan dat de aanval op Malinees grondgebied gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. De voorste truck werd met automatische wapens onder vuur genomen met als doel de banden te raken. 

Kanaoui zegt dat de vijf Marokkanen werden aangevallen door meerdere personen in militair uniform. Zij spraken elkaar aan op 'militaire' wijze en volgden orders op met 'Ok chef, ok kapitein'. Vervolgens werden Kanaoui, Aziz El Ghyra, Salah Raef, Ahmed Ahmami en Lahcen Ahmami tien uur lang gegijzeld. Ze moesten hun geld, mobiele telefoons en andere goederen inleveren.

Zondag kregen ze hun mobiele telefoons en sleutels van de vrachtwagens terug. Ze moesten het gebied onmiddellijk verlaten. Het is niet bekend of hun vrachtwagens zijn leeggehaald door de gewapende bende. Het ministerie van Buitenlandse Zaken en de minister van Verkeer en Waterstaat hebben meteen contact gelegd met Marokkaanse diensten die verantwoordelijk zijn voor het transport naar sub-Sahara landen.

De ministeries moedigen deze aan om de nodige maatregelen te nemen voor de veiligheid van Marokkaanse chauffeurs.

© Redactie 2016
marokko
mali
ontvoering
ivoorkust
gijzeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi