Turkije waarschuwt Marokko voor Gülen

marokko
11
30 aug '16
Vorige week reisde een Turkse delegatie af naar Marokko om de Marokkaanse autoriteiten te waarschuwen voor het gevaar van de beweging van Fethullah Gülen.

Turkije verdenkt Gülen ervan achter de mislukte staatsgreep van 15 juli te zitten. De Turkse delegatie bestond uit drie afgevaardigden van regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP). Zij bleven drie dagen in Marokko als onderdeel van hun tour om te waarschuwen voor FETO, de organisatie van Fethullah Gülen. De Turkse delegatie sprak onder meer met leden van 'broederpartij' PJD. 

Tijdens een persconferentie in de Turkse ambassade in Rabat zeiden de Turken dat Gülen's beweging niet alleen een bedreiging vormt voor Turkije, maar ook voor alle landen waar de beweging acief is. Ethem Barkan Öz, de Turkse ambassadeur in Marokko, zei dat de Marokkaanse autoriteiten op de hoogte zijn van de activiteiten van FETO. 

Deze is vooral actief op religieus gebied door de oprichting van particuliere scholen en de opvang van studenten die lid zijn van de organisatie.

© Redactie 2016
marokko
turkije
recep tayyip erdogan
fethullah gulen
feto
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?