Imam in Marokko cel in wegens lastigvallen getrouwde vrouw

marokko
4
31 aug '16
Een imam is in Taroudant veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf en een boete van 500 dirham voor het doen van oneerbare voorstellen aan een getrouwde vrouw.

Dat meldt de krant Al Ahdath Al Maghribiya vandaag. 'Elke keer dat de man de vrouw tegenkwam drong hij bij haar aan om haar telefoonnummer te krijgen', zo beschrijft de krant het lastigvallen. De getrouwde jongedame bleef echter weigeren waarna de imam het over een andere boeg gooide. Hij besloot haar zijn nummer te geven en dat ze kon bellen wanneer ze zelf wilde. 

Geconfronteerd met de lastige man besloot de vrouw haar echtgenoot in te lichten over het opdringerige gedrag. Deze kwam met het idee om sms'jes uit te wisselen met de man door te doen alsof hij zijn vrouw was. Brutaliteit ten top volgde vervolgens toen de imam de vrouw vroeg om haar man te verlaten voor hem, aldus de krant. In een sms'je werd een afspraakje gemaakt om 02:00 in de nacht.

Koekje van Marokkaans deeg
Toen de imam voor de deur stond deed de woedende man open en trakteerde hem daarop met een vuist waardoor de man zijn bewustzijn verloor. Toen hij wakker werd merkte hij dat hij is vastgebonden terwijl zowel de man als de vrouw op hem insloegen. Dat is tenminste wat de 'imam' als verklaring opgaf. Hij moest naar eigen zelfs uitkleden en een gedwongen bekentenis afleggen voor camera. 

Uiteindelijk sloten beide partijen een compromis. De imam zou de man een geldbedrag betalen en ontslag nemen bij de moskee waar hij werkte zodat hij nooit meer in het dorpje te vinden is. Hij had echter veel te verliezen en besloot op zijn belofte terug te komen door aangifte te doen. Uit een doktersverklaring bleek hij 23 arbeidsongeschikt te zijn door het geweld. 

Het is niet bekend of het koppel is aangehouden. Wel is duidelijk geworden dat hij vier maanden gevangenisstraf kreeg na een bekentenis.

© Redactie 2016
marokko
taroudant
imam
intimidatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?