Tanger populaire locatie bij cruisepassagiers
Tanger trekt dit jaar maar liefst 300.000 cruisepassagiers en dat zullen er over vier jaar maar liefst 750.000 zijn.
31 August 2016
reizen

Alleen al in juli stond de teller op ruim 68.000 passagiers die aan boord van een van de grotere cruisemaatschappijen aanmeerden in Tanger. In de eerste zeven maanden van het huidige jaar kwamen 18 cruiseschepen aan die tot de grootste ter wereld behoren. Denk daarbij aan de Costa Mediterranea, Norwegian Epic, Oriana en de Costa Magica. Allen kwamen vaker dan één keer aan in Tanger. Uitblinker is de Costa Magica met tien bezoekjes. 

Dat laat de provinciale afgevaardigde voor Toerisme weten. Saad Abassi zegt dat april de populairste maand was met zeven aankomsten. Allen hadden ruim 8.000 cruisepassagiers bij zich van verschillende nationaliteit. Het gros bestond uit Duitsers, Spanjaarden, Italianen, Japanners, Fransen, Britten en Amerikanen. Zij genoten van rondleidingen in Tanger, Tetouan, Asilah en Chefchaouen. 

Ambitieus
Het totale aantal cruisepassagiers bereikt dit jaar ruim 300.000 en dat heeft volgens Saad Abassi een positieve invloed op vitale sectoren waaronder transport, ambacht en toerisme. Tanger is zo populair dankzij de strategische ligging. Bovendien heeft er veel ontwikkeling plaatsgevonden op het gebied van de infrastructuur voor deze groep toeristen. Als het conversie-project van de havenstad Tanger klaar is moet het nog aantrekkelijker worden, aldus Abassi. 

Als alle werkzaamheden in het project zijn afgerond worden er drie ligplaatsen gereserveerd voor cruiseschepen. Uiteindelijk moeten er 750.000 cruisetoeristen getrokken worden in 2020. 

marokko
tanger
cruise
vakantie
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi