Marokko blijft op gelijke hoogte met Albanië in oefenduel (video)

marokko
429
1 sep '16
In een matige wedstrijd en tegen een pittige tegenstander heeft Marokko gisteren gelijkgespeeld (0-0) tegen Albanië.

In voorbereiding op de Afrika Cup van begin volgend jaar en de WK-Kwalificatiecyclus namen de Atlas Leeuwen het gisteren op tegen Albanië. Hervé Renard liet zijn elftal starten met de debutanten Aziz Bouhaddouz (St. Pauli), Nayef Aguerd (FUS Rabat) en Youssef En-Nesyri (Málaga CF) tegen een sterk offensief Albanië in de eerste minuten van de oefenpot.

Met wat schoten op doel achter de rug herstelde Marokko zich snel en hadden de Albanese aanvallers hun handen vol aan de Marokkaanse defensie waar nagenoeg het hele elftal aan meedeed. De absolute man van de wedstrijd was keeper Munir Mohamadi, de doelman van CD Numancia toonde keer op keer aan individueel spelbreker te zijn voor de thuisploeg.

Helaas voor de Atlas Leeuwen werd een doelpunt in de twaalfde minuut van Bouhaddouz afgekeurd. De spits van een tweededivisionist uit Duitsland verkeerde niet in buitenspelpositie maar zou volgens de arbitrage hebben geduwd. Hierdoor werd zijn wonderschone treffer, die door de benen ging van doelman Berisha, afgekeurd. Offensief ging het de Atlas Leeuwen in de rest van de wedstrijd goed af. Onder meer Ousamma Tannane, Achraf Lazaar en Aatif Chahechouhe hadden uitgesproken kansen om de winst binnen te halen.

Marokko mag zich nu gaan opmaken voor de thuiswedstrijd van zondag, daar wacht Sao Tomé in een Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd.