Marokkaanse voetballers die op het laatste moment overstapten

marokko
3
1 sep '16
De zomerse transfermarkt in Europa is ten einde, op de valreep vonden een aantal Marokkaanse profs toch een nieuwe werkgever.

De dag waarop de spelersmarkt sluit is de dag waar de meeste verrassingen uit voort komen. Gisteren bijvoorbeeld maakten deze drie Marokkaanse profs toch nog een sportieve overgang. Hieronder het overzicht per speler.

Ilias Bel Hassani - AZ Alkmaar
De middenvelder, die afgelopen seizoen sterk speelde, stond op de nominatie bij verschillende buitenlandse clubs. Zo is bekend dat een transfer naar Italië op het laatste moment afketste. Door het vertrek van Markus Henriksen wilden de Alkmaarders zich van een vervanger op niveau verzekeren. Bel Hassani tekende dan ook gisteren een verbintenis die hem voor vijf seizoenen vastlegt in het AFAS stadion.

Younes Belhanda - OGC Nice
De Marokkaans-international verkeerde in een lastig parket bij het Oekraïense Dinamo Kiev. In een mindere sportieve competitie gaf de middenvelder meermalen aan een vertrek te verkiezen. Tot begin dit jaar werd daar geen gehoor aan gegeven, daarna mocht Belhanda het op huurbasis proberen bij Schalke 04. Terug bij zijn club heeft OGC Nice Dinamo Kiev kunnen overhalen Belhanda op huurbasis over te nemen voor één seizoen. In het huurcontract is een koopoptie bedongen.

Mehdi Carcela-Gonzalez - Gránada CF
Vorig zomer tekende Gonzalez een contract voor vier seizoenen bij SL Benfica met het vooruitzicht ook een aantal jaar actief te zijn voor de Portugese topclub. Ondanks zijn redelijke prestaties (drie doelpunten en zeven assists) zag de clubleiding een verdere samenwerking niet meer zitten. Met Carcela is de Primera Division een Marokkaan rijker, de international tekende een contract van vier seizoenen bij Gránada CF.

Zakaria Labyad - contract ontbonden bij Sporting Lissabon
In overleg heeft Sporting Lissabon de verbintenis met Marokkaans-international Zakaria Labyad ontbonden. De 23-jarige spelmaker maakt net als vorig seizoen geen deel uit van de plannen van de coach en is dus niet gewenst. Tussentijds werd Labyad ook elders gestald namelijk in huurdeals met Vitesse en het Londense Fulham. De ex-speler van PSV kan nu dus, zonder tussenkomst van een club, op zoek naar een nieuwe werkgever.

© Redactie 2016
marokko
transfer
ilias bel hassani
younes belhanda
mehdi carcela
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi