Uitgeleverde Daesh-leden planden aanslag in Marokko

marokko
27
1 sep '16
Op 26 augustus heeft Frankrijk twee extremisten uitgeleverd aan Marokko. Nu blijkt dat zij een aanslag zoals in Nice voor ogen hadden in Marokko.

Dat meldt anti-terreurdienst BCIJ in een verklaring vandaag. Het tweetal wilde Marokko treffen als vergelding voor de Marokkaanse inspanningen tegen het internationaal terrorisme. Uit bevindingen zou blijken dat minstens een van de twee mannen andere aanhangers opriep om zich op het koninkrijk te richten wat aanslagen betreft. Gevoelige plaatsen moesten 'uit wraak getroffen worden'. Hij had een aanslag in de vorm van Nice in gedachten, waar een terrorist 86 personen doodde met een vrachtwagen. 

De 'Marokkaanse FBI' weet ook dat minstens een terreurverdachte een speciale training heeft genoten van een van de leiders van Daesh. Aanvankelijk werd verwacht dat hij zou toetreden tot de organisatie in Syrië of Irak maar Daesh heeft de plannen gewijzigd na de recente aanslagen in Frankrijk en Europa. Deze aanslagen maken deel uit van een nieuwe strategie en daarom is de terreurgroep erbij gebaat dat er zoveel mogelijk mensen in Europa blijven. 

© Redactie 2016
marokko
daesh
terrorisme
bcij
veiligheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?