Marokko ontmantelt drugsnetwerk gelieerd aan Polisario

marokko
4
2 sep '16
De Marokkaanse autoriteiten hebben gisteren in het zuiden van Marokko een netwerk voor internationale drugshandel opgerold.

Het bijzondere aan dit netwerk is dat zij banden onderhielden met de gewapende onafhankelijkheidsbeweging Polisario. Het netwerk was direct betrokken bij de Tindouf-kampen in het zuidwesten van Algerije. Dat laat politieautoriteit DGSN weten in een verklaring. Leden van de Koninklijke Landmacht kwamen gisteren in actie nabij de veiligheidsmuur op 280 kilometer van Boujdour. 

Na het afvuren van waarschuwingsschoten wisten ze de smokkelaars tegen te houden met een grote hoeveelheid drugs. Vier personen werden gearresteerd en 500 kilogram drugs in beslag genomen. De verdachten komen uit de Tindouf-kampen en hebben banden met Polisario. De gearresteerden en de drugs zijn overgedragen aan de 'Marokkaanse FBI' BCIJ om het onderzoek verder uit te diepen. 

DGSN meldt erbij dat de politie op zoek is naar mogelijke medeplichtigen. Ook is het belangrijk om te weten waar de winsten van de drugshandel naartoe gingen en in welke mate. 

© Redactie 2016
marokko
drugshandel
bnpj
tindouf
polisario
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?