Bijna 16 miljoen Marokkanen mogen naar stembus

marokko
0
2 sep '16
Bij de aanstaande parlementsverkiezingen in Marokko, gehouden op 7 oktober, mogen bijna 16 miljoen mensen hun stem uitbrengen.

Dat laat een regeringscommissie weten die belast is met het houden van toezicht op de komende verkiezingen. Het gros van de geregistreerden is man. 55% is van het mannelijk geslacht en 45% is vrouw. 55% komt uit stedelijke gebieden terwijl het overige deel uit landelijke gemeentes komt. Opvallend is dat het aantal jonge stemmer (onder de 35 jaar) hoog is met 30%. 

Het grootste deel (43%) is tussen de 35 en 45 jaar. Het overige deel bestaat uit mensen die 46 jaar en ouder zijn. In totaal mogen 15.702.592 Marokkanen hun stem uitbrengen. De commissie, voorgezeten door het ministerie van Binnenlandse Zaken, laat weten dat de voorbereidingen voor de verkiezingen zonder problemen verlopen en er geen problemen worden verwacht tijdens het verkiezingsproces. 

Tussen 25 en 29 augustus werden bijeenkomsten gehouden met belanghebbenden over de voortgang van de voorbereidingen van de verkiezingen. Ook werden onderwerpen als de financiering van verkiezingscampagnes besproken. Daarnaast zijn regels vastgesteld om de campagnes niet uit de hand te laten lopen. Het uitdelen van een offers voor Eid ul-Adha is bijvoorbeeld verboden.

© Redactie 2016
marokko
stemmen
parlementsverkiezingen
tweede kamer
democratie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi