Straatverkoopster in Marokko gedood door stenengooiende man

buitenland
6
3 sep '16
Een jongeman, bekend om zijn psychische stoornis, is in Casablanca gearresteerd voor het gooien van stenen naar een straatverkoopster. Deze overleed aan zijn verwondingen.
Assabah meldt vandaag dat het drama donderdag plaatsvond in de buurt van Derb Sultan. Het slachtoffer komt uit Sbata en verkocht zakdoekjes om haar kinderen te kunnen onderhouden. De vrouw en de psychisch zieke man kregen het met elkaar aan de stok over de plek waar ze staan. De dader maakte er een gewoonte van om te bedelen in de buurt waar de vrouw haar zakdoekjes aan de man bracht.

De vrouw vroeg hem om weg te gaan uit haar gebied waarna een gevecht uitbrak. Zij zou als eerst een klap hebben uitgedeeld met een stok. De dader reageerde door met stenen te gooien. Een van deze stenen raakte het hoofd van de vrouw waarna een schedelbreuk ontstond. Ooggetuigen schakelden de hulpdiensten in, die haar naar het Ibn Rush bracht.

Daar overleed ze aan haar verwondingen. Volgens de krant kon de dader snel worden aangehouden door de politie. Vanwege zijn psychische problemen konden agenten hem moeilijk horen over de zaak. Na het weekend zal beslist worden of hij vervolgt gaat worden wegens doodslag of dat hij gedwongen opgenomen moet worden in een psychiatrische instelling.
© Redactie 2016
marokko
casablanca
straatverkoper
moord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
dgsn
duitsland
politie
marokkaanse
noussair mazraoui
ado den haag
abdenasser el khayati
steekpartij
rusland
eu
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
hervé renard
frmf
mohammed vi
spanje
marrakech
rabat
ajax
eredivisie
hakim ziyech
amsterdam