Amerikaanse zangeres die Marokkaans zingt boos op fans na kritiek op uiterlijk echtgenoot
De Amerikaanse zangeres Jennifer Grout, die bekend werd nadat ze in het Berbers en Darija zong, heeft geantwoord op haar fans nadat ze zich mengden in het huwelijk met haar Marokkaanse echtgenoot.
05 September 2016
shownieuws

Veel Amerikanen reageerden vol verbazing toen ze haar huwelijksfoto's zagen. Sommigen feliciteerden haar en wensten haar veel geluk terwijl anderen de verschijning van haar man onder de loep namen. Zij vonden hem niet geschikt omdat zij eruitziet als een typisch westers meisje en dat ze beter zou verdienen. Anderen noemden haar zelfs blind omdat ze koos voor een Marokkaanse man met gebruinde huid, zwart haar en scherpe gelaatstrekken. 

Zij hadden zelfs het lef om te stellen dat ze beter voor iemand had kunnen kiezen die aan haar normen voldoen. Grout, die een grote liefde voor Marokko heeft, reageerde woedend op de racistische opmerkingen. 'Als mensen zielen in plaats van gezichten konden zien, wat zouden ze dan zien? Hoe zo je ziel eruitzien als je deze in de spiegel zou zien? Vergeet niet dat we allemaal oud worden en dood gaan. Allah (swt) kijkt niet naar make-up of mooie kleren', schrijft Grout in een post. 

In een videoboodschap, Marokkaans gesproken, zegt ze dat ze na haar verhuizing naar Marrakech heeft geleerd dat wat de buitenkant te bieden heeft niet voor eeuwig duurt. Bovendien ziet Allah de ziel en niet het lichaam. Ook vroeg ze haar 'Marokkaanse broeders en zusters om van het idee af te stappen dat het fysieke aspect het enige is dat telt'. 

Grout, die vloeiend Arabisch en Berbers spreekt, werd wereldberoemd toen ze in 2013 optrad tijdens Arab's Got Talent. Ze zong oude en klassieke Arabische liederen. In januari 2014 bekeerde ze zich tot de islam. Haar huwelijk vierde ze niet alleen in Marokko maar ook in de Verenigde Staten. Het stel heeft een dochter.

marokko
jennifer grout
zangeres
huwelijk
zangeres
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi