Spaanse hotelmanager in Marokko op vingers getikt nadat hij vrouw met boerka weigerde

marokko
12
5 sep '16
Lokale overheden van Marrakech hebben laten zien hoe je omgaat met het respecteren van de keuzevrijheid van vrouwen. Ook die ervoor kiezen om een boerka te dragen.

Moroccoworldnews meldt dat een Spaanse hotelmanager de toegang van een Marokkaanse vrouw ontzegde omdat ze een boerka droeg. De man was in het gezelschap van haar echtgenoot, die goed op de hoogte bleek van de Marokkaanse wet. Hij diende de manager van repliek door te zeggen dat de Marokkaanse wet geen discriminerende teksten bevat die hem het recht geven om zijn vrouw te weigeren wegens haar boerka. 

De Spanjaard was hier echter doof voor en verwierp de klacht van de man. Na de discussie dreigde de echtgenoot, die voor het Marokkaans Staatsbedrijf voor Fosfaten (OCP) werkt, aangifte te doen. Uiteindelijk werd de hoteleigenaar gedwongen om het paar gewoon toe te laten. Daartoe besloten lokale overheden. 

Twee jaar geleden vonden soortgelijke incidenten plaats met buitenlandse hotel- en zwembadeigenaren in Marrakech en El Jadida. Toen werden vrouwen met een boerkini geweigerd. Een simpele blik op de Marokkaanse wetten leert ons echter dat er geen wetten zijn die bepalen dat vrouwen geen boerka of boerkini mogen dragen.

© Redactie 2016
marokko
spanje
marrakech
hotel
boerka
boerkaverbod
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?