Speciaal Eid-programma voor treinen Marokko

marokko
0
6 sep '16
Het Marokkaans spoorwegbedrijf ONCF heeft een speciaal programma in het leven geroepen voor het vervoeren van passagiers in de drukke dagen rond Eid ul-Adha.

Marokko viert net als Nederland het islamitisch feest op maandag 12 september. In de dagen voor en na het feest reizen veel Marokkanen het land over richting familie of vrienden. Velen doen dat per trein en dat zorgt voor extreme drukte op stations van populaire routes. ONCF gaat vanaf 9 september tot en met 18 september een speciaal programma in werking laten treden rond Casablanca, Rabat, Fes, Marrakech, Tanger, Oujda en Nador. 

Of treinen vaker gaan rijden kon de bron, Le360 niet zeggen, maar het programma voorziet onder meer in een opgevoerde dienstverlening. Reizigers krijgen begeleiding in alle stations en in de treinen. Ook worden meer balies ingezet voor de kaartverkoop. ONCF zet daarnaast automaten in waar treinkaartjes kunnen worden aangeschaft en zet daar personeel neer om lange rijen te voorkomen. 

Beveiliging
ONCF zegt dat er meer leden van de spoorwegpolitie worden ingezet met het oog op de handhaving van de orde en veiligheid van reizigers op stations. Hoewel het programma een hoop ellende moet voorkomen vraagt het spoorwegbedrijf ook de hulp in van reizigers. Zij geven als tips mee dat passagiers hun kaartjes van tevoren moeten kopen en vooraf hun reis moeten plannen. 

Zeker omdat er op Eid ul-Adha zelf minder treinen rijden is het handig om via de website (www.oncf.ma) het spoorwegboekje te checken.

© Redactie 2016
marokko
oncf
casablanca
rabat
marrakech
eid ul adha
oujda
tanger
nador
fes
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?