Inbrekers in Marokko keihard gestraft voor stelen beltegoed

marokko
0
6 sep '16
Twee mannen zijn onlangs tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld nadat ze beltegoed hadden gestolen uit een winkel in Meknes.

De prepaidkaarten werden buitgemaakt tijdens een inbraak en waren zo'n 4.000 dirham waard. Het Hof van Beroep van Meknes sprak de straf uit, meldt Assabah vandaag. Ze zijn beschuldig bevonden voor de inbraak en de vernieling van eigendommen van anderen. De zaak gaat terug naar februari dit jaar, toen de eigenaar van de winkel aangifte deed wegens de diefstal van de beltegoedkaarten en een geldbedrag.

De dieven richtten hun vizier op beltegoed van 200 dirham. Ze konden 's nachts de winkel binnensluipen via een venster. Na onderzoek kon de politie een voortvluchtige van justitie identificeren. Hij was sinds de nacht van de inbraak spoorloos. Het verband werd dus snel gelegd door de politie. De dader maakte zich daarna schuldig aan agressie en bedreiging met een steekwapen en werd gearresteerd.

Tijdens het verhoor gaf hij de naam van zijn kompaan vrij. Toen hij werd gearresteerd bekende hij de feiten om deze voor de rechter in te trekken. Hij beschuldigde zijn maatje ervan dat hij hem erin wil luizen. Het Hof van Beroep besloot echter dat beiden schuldig zijn aan verschillende delicten.

© Redactie 2016
marokko
beltegoed
meknes
inbraak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?