Grap van de eeuw: Israël wil Nederland helpen in strijd tegen terreur

buitenland
53
7 sep '16
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu, bekend om de liters kinderbloed die aan zijn handen kleven, wilde maandag tijdens een gesprek met premier Mark Rutte een ding duidelijk maken: Israël wil Nederland en Europa graag helpen in de strijd tegen 'islamitisch' terrorisme.

Maar concrete afspraken zijn niet gemaakt."Israël verdedigt onze gemeenschappelijke waarden", zei Netanyahu na een werklunch in het Catshuis. "Wij willen onze ervaringen (op het gebied van terrorismebestrijding - red) met jullie delen." Volgens hem komt er steeds meer waardering voor de rol die zijn land speelt op dit gebied.

Rutte ging niet in op het aanbod van zijn "goede vriend" Netanyahu in. Hij zei wel dat hij de relatie met de schurkenstaat Israël wil verdiepen. Rutte liet nog wel weten dat hij voorstander is van een stop voor de illegale uitbreiding van nederzettingen in bezet Palestina.

En als we dan toch in termen van 'religieus terrorisme' gaan spreken: Rutte sprak met geen woord over het joods terrorisme waar dagelijks miljoenen Palestijnen mee te maken krijgen.

© ANP 2016
terrorisme
zionisten
benjamin netanyahu
mark rutte
oorlogsmisdadiger
mensenrechten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi