Terreurcel opgerold in Marokko: plannen voor aanslag in Oujda, Fes en Saidia

marokko
26
7 sep '16
De Marokkaanse autoriteiten hebben vandaag opnieuw een aankondiging gedaan over het oprollen van een terroristische cel.

Deze bestond uit drie leden en was in een vergevorderd stadium bij het plannen van aanslagen in verschillende steden, zo meldt een verklaring van de minister van Binnenlandse Zaken. Anti-terreureenheid BCIJ arresteerde het drietal bij invallen in Oujda, Casablanca en Fes. Een verdachte is de broer van een Daesh-lid die een gevangenisstraf uitzit wegens terrorisme. 

Het drietal had aanslagen gepland op gevoelige locaties in Oujda, Fes, Saidia en Debdou, een plekje in de buurt van Taourirt. Om deze voorbereidingen uit te voeren huurden ze samen een huis in de buurt van Oujda. Tijdens een huiszoeking vond de politie onder meer chemicaliën voor het vervaardigen van bommen die op afstand geactiveerd kunnen worden. 

Ook vonden de autoriteiten messen en een vlag van Daesh. De drie verdachten zijn in hechtenis geplaatst terwijl het bewijsmateriaal voor onderzoek naar het Nationaal Laboratorium is gestuurd voor analytische doeleinden.

© Redactie 2016
marokko
terrorisme
daesh
aanslagen
terreur
oujda
fes
saidia
debdou
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?